Siirry sisältöön
Chevron Chevron
Leikkeet Chevron
Renkaat Chevron
Keratiini Chevron
Liimat Chevron
Kudokset Synteettiset peruukit
Poninhäntä - poninhäntä Chevron
LISÄTARVIKKEET Blogi TILAUKSEN SEURANTA Ilmoitus Centre d'aide (FAQ)
Tili

Takaisin osoitteeseen

Mikä on palautusmenettely?

Ymmärräthän hygieniasyistä, että emme hyväksy käytettyjen tuotteiden palautusta. Palautus katsotaan hyväksyttäväksi vain, jos myynnin jälkeisen palvelun ehtoja ja ohjeita noudatetaan. Ota kaikissa tapauksissa yhteyttä asiakaspalveluun sähköpostitse.

Sinulla on oikeus palauttaa tuotteita verkosta ostetut tuotteet 14 päivän kuluessa ja pyytää hyvitystä. Olet vastuussa tavaroiden palauttamisesta aiheutuvista kustannuksista.

Noudatettavat ehdot:

1. HYGIENIATARRA EI SAA OLLA REPEYTYNYT TAI IRRONNUT.

Pakkauksen, joka sisältää laajennukset, on oltava ehjä. Hiusten on oltava alkuperäisessä kunnossa. Niitä ei saa olla purettu, harjattu tai edes käytetty. Pannan on oltava paikallaan.
2. Hiusten on oltava hajuttomia. Hajusteiden, hoitotuotteiden tai shampoon läsnäolo tekee tuotteesta palautus- ja/tai vaihtokelvottoman.
3. Tuote on palautettava Kiinaan sen jälkeen, kun palautusehdot on vahvistettu teknisessä asiakaspalvelussa. Asiakas vastaa palautuksen postikuluista.
Kaikki paketin katoamiset ennen sen saapumista varastoihimme ovat sinun kustannuksellasi.
Ennen palautuksen lähettämistä ota yhteyttä asiakaspalveluun: Ota yhteyttä
Kun palautus on vastaanotettu, kirjanpito-osasto suorittaa palautuksen 20 työpäivän kuluessa.
- Jos maksu on suoritettu luottokortilla, palautus hyvitetään korttiin liitetylle tilille.
- Jos maksu on suoritettu Paypalilla, palautus hyvitetään alkuperäiselle Paypal-tilille, jota on käytetty tilauksen tekemiseen.

Huomaa: Huonokuntoisia, käytettyjä tai ilman alkuperäispakkausta palautettuja tuotteita ei hyvitetä. Tuotteen on oltava perillä palvelussamme uudessa kunnossa.